Irene gewichtsconsulente

Gestopt met roken!

Gestopt met roken!

 

2 oktober was de dag dat ik mijn laatste sigaret gerookt heb, dat was tevens ook het moeilijkste moment van het stoppen met roken.

Afscheid nemen van een “dierbare vriend”. Want uit ervaring weet ik dat ik dat ik nooit meer moet gaan roken. Ik heb al eerdere pogingen gedaan en weet dus nu wat mijn valkuilen zijn. Deze keer ben ik dit traject niet alleen begonnen, ik heb me in de gezondheidsweek van C.N.C. aangemeld bij Irene Kop, die me beloofde mij goed te begeleiden. Voor de stopdag, hebben we een aantal gesprekken gehad, zodat ik goed voorbereid was op de dag van stoppen met roken. Op de eerste stopdag ben ik gelijk begonnen met het plakken van nicotinepleisters die bij het pakket zaten. Deze pleisters helpen je langzaam af van de nicotineverslaving, zodat je de eerste tijd eerst kan wennen om de rook gewoontes te doorbreken. Elke week wordt de nicotine toevoer verlaagd zodat je na de 3de week, geen behoefte meer voelt om te gaan roken. Ook al is het nog niet zo heel lang geleden dat ik gestopt ben met roken, toch merk ik al grote verschillen in mijn lichaam. Ik ben veel minder moe en heb bergen energie, heb nu al meer zuurstof en ik kan dieper inhaleren en mijn huid heeft meer kleur gekregen (de grauwe kleur is aan het weg trekken).

 

Ook heb ik voor mezelf een app gedownload waar je dingen kan bij houden bv je conditie, of hoeveel geld je bespaard hebt of hoeveel vermeden sigaretten…. Het is dan echt ongelooflijk om te lezen dat ik op dit moment al 938 sigaretten niet gerookt heb. Dat getal alleen al motiveert mij nog meer, om nooit meer te roken. Het niet meer afhankelijk zijn van roken, is ook een opluchting, niet meer bang dat ik niet genoeg sigaretten heb, of waar ik kan roken. En heb ik heel soms een moeilijk moment, vraag ik me af, moet ik roken??? Nee, ik wil niet meer roken.

 

Afgelopen maandag heb ik een longtest gedaan en wat blijkt …ik mag met mijn medicijnen stoppen voor mijn longen die ik jarenlang heb moeten gebruiken. Als dat geen motivatie is, dan weet ik het niet meer.