Irene gewichtsconsulente

Gestopt met roken en geen kilo's erbij

Mijn naam is Ben, ik ben 30 jaar. Toen die mijlpaal kwam bedacht ik mij dat ik behoorlijk content met mijn leven, ik heb een leuke baan een leuke vriendin, maar er was toch iets wat ik graag zou willen veranderen en dat was mijn vieze rookgewoonte.

 

Ik ben er heel erg van bewust dat het niet goed voor je is, dat ben ik niet alleen geworden omdat je tegenwoordig steeds moeilijker ergens kan roken, mijn vriendin was er ook niet helemaal happy mee. Ik weet dat ik een nerveus type ben waardoor roken mij toch wat grip geeft op de dag. Dat zit natuurlijk tussen mijn oren maar waar ik echt bang voor ben is dat ik 100 kilo zou aankomen. Dat zie ik mij ook wel doen. In plaats van elke sigaret die ik dan zou roken een snoepje, koekje of een zak chips in mijn mond stoppen.

 

Toevallig zag ik de flyer van Irene op de deurmat liggen en naar persoonlijk gesproken te hebben dacht ik, als ik het NU niet doe dan komt het er nooit meer van en ik ben nog jong natuurlijk. Samen hebben we een schema opgesteld om te kijken welke tijdstippen en plekken gevoelig voor mij zijn om te gaan roken. Voornamelijk de pauzes op mijn werk en in het weekend in de kroeg. De eerste weken zijn lastig natuurlijk, maar geleidelijk mis je het niet eens meer. Ik vind het nu zelfs stinken. Door andere methodes te vinden ben ik maar 0,7 KG aangekomen. 

 

De eerste keer dat ik buiten stond voor de kroeg en mijn vrienden allemaal een sigaretje opstaken behalve ik en totaal de verlangen niet voelde dat was wel het ultieme gevoel!

 

Het grappige is dat de helft van die mensen buiten stonden te roken nu ook in begeleiding van Irene zijn! Ik ben blij dat ik in die zin een goed voorbeeld mag zijn!